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Zuigakuin Slide Show 瑞岳院スライドショー

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瑞岳院6月行事 Zuigakuin Event in June

浄命食(じょうみょうじき)を味わう会 日時:6月7、8、9日(3日間、毎日昼) 道元禅師は典座教訓、赴粥飯法の中で、食事の作り方や作法について非常に細かく述べています。その中で修行僧が食すべきとして言われているのが浄命食です。「いのち」を浄化にする食事であれば、必ずしもお寺で出されるおかゆや厳密な菜食料理である必要はありません。現代日本の一般の家庭で作ることができる、化学調味料 を使わず身体に良く、しかもおいしい浄命食をいっしょに作り、味わってみませんか。ご指導は田中妙子先生です。参加ご希望の方は 瑞岳院または東京事務所 までご連絡ください。日帰り、宿泊いずれも可、1日昼食のみ参加は2000円です。 Jo-myo-jiki (life-purifying food) Cooking Class Date: June 7th, 8th, 9th (3 days, Everyday lunch time) Zen Master Dogen wrote books "Instructions for Temple Cook" and "Instructions on Taking Food" to provide detailed instructions on cooking and eating of food in a zen monastery.  In these books, he talked about "Jo-myo-jiki" is food that Buddhist practitioners should eat. Jo-myo-jiki is food that purify your life.  Of course it isn't necessarily to be Japanese rice porridge or strict vegetarian food.  In the class, Ms. Taeko Tanaka teaches cooking of delicious and healthy Japanese food that fits to a modern life style without using chemical seasoning.